Del på:

Sådan bliver din hjemmeside bedre, end dine konkurrenters

4 krav til din hjemmeside, der sikrer en høj kvalitet

Der findes millioner af hjemmesider, som er tilgængelige for internetbrugerne, men det er ikke alle sammen, som er af den højeste kvalitet. Det er relevant at have en hjemmeside, som er værd at vise frem for dine kunder eller andre interessenter, fordi det ofte er deres første møde med din virksomhed. For at blive én af dem med en hjemmeside, der er super god og virker upåklageligt, er der forskellige faktorer, som du skal tage højde for.

1. Hurtig load

Det er i langt de fleste tilfælde altafgørende, at en ny hjemmeside loader indholdet hurtigt, fordi jo langsommere den er, jo flere brugere forlader siden igen. Du kender det måske fra dine egne besøg på en hjemmeside. Du er på forsiden og har klikket på et menupunkt, men undersiden bliver ved med at stå og loade i stedet for at blive indlæst. De fleste bliver irriteret og lukker siden ned, inden den er kommet frem. For at undgå, det sker, er det mest optimale at have en side, som loader på under 1 sekund, fordi dine brugere dermed ikke skal vente på, at indholdet bliver indlæst.

2. Overskuelighed

Det er ikke nok, at din hjemmeside er hurtig, hvis dine brugere skal blive inde på siden, den skal også være overskuelig. Alt indholdet på siden, som eksempelvis tekst, billeder og videoer samt opbygningen af menupunkter osv. skal være nemt at navigere i, så brugerne ikke skal bruge lang tid på at finde rundt på siden. Samtidig skal opstillingen af indholdet gøre det nemt at skabe et overblik, hvorfor det eksempelvis er oplagt at inddele teksten i afsnit med tilhørende overskrifter eller et galleri, som samler alle billeder.

Overskuelighed er en vigtig faktor, fordi det sikrer, at brugeren ikke skal brug tid på at finde hvert enkelt ting på hjemmesiden.

3. Brugervenlighed

Brugervenlighed har stor betydning for brugernes oplevelse af en hjemmeside, fordi det skal være simpelt og nemt at bruge siden for de besøgende. Din hjemmeside skal leve op til de forventninger, som brugerne har til siden i forbindelse med diverse funktioner, så den er nem at betjene. Samtidig er det afgørende, at hjemmesiden reagerer hurtigt og effektivt, så brugeren har lyst til at blive længe på din side og udforske dit indhold eller tage kontakt til dig. En hjemmeside, som ikke har brugervenlighed i fokus, vil ofte opleve, at brugerne hurtigt forlader siden igen. Tænk brugervenlighed ind i designet, hvis du vil undgå, at de besøgende ikke vil vende tilbage til din hjemmeside.

4. Responsivt design

Størstedelen af alle brugere besøger hjemmesider fra deres smartphone eller tablet, hvorfor det er vigtigt, at siden er designet til at tilpasse sig skærmens størrelse. Det giver en langt bedre brugeroplevelse, når siden fungerer lige så godt på mobile enheder, som på computeren. Det er også med til at sikre, at brugerne bliver på siden, i stedet for at forlade den.

Virker det som en stor mundfuld at få styr på? Læs her, hvorfor du skal lade et webbureau udvikle din hjemmeside.


Udgivet af Sasja Andersen