Del på:

WordPress 5.0 er på vej

Noget af det eneste vi er sikre på her i livet, er, at der løbende sker forandringer, så vi hele tiden kan følge med samfundets udvikling. Det samme gør sig gældende for WordPress. Som verdens største CMS ændrer det sig konstant for at tilpasse sig det moderne internet og imødekomme de mange bruges krav.

Som bruger kan du i administrationspanelet, når du er logget ind, se de forskellige opdateringer, som WordPress løbende udgiver. De fleste opdateringer indeholder rettelser til de nuværende funktioner eller sikkerheden, men indimellem kommer der opdateringer med nye funktioner. WordPress 5.0 er den nye opdatering, som indeholder en ny editor, der også kaldes Gutenberg.

Gutenberg – den fleksible editor

Gutenberg er en ny editor, som kommer med 5.0-opdateringen. Den er første skridt mod et mere intuitivt kontrolpanel, der fortsat vil være lige så brugervenligt, som du kender det i dag.

I den nuværende version af WordPress ligger der en WYSIWYG-editor (What You See Is What You Get), som på mange områder adskiller sig fra den nye editor. En af de helt store forskelle er, at Gutenberg bygges op af blokke, så hver enkelt side kan skræddersyes på baggrund af dit behov. I den nuværende version skal udviklerne på arbejde, hvis du ønsker en content builder, som fungerer på samme måde som Gutenberg. Det bliver derfor nemmere at integrere eksempelvis billeder og videoer, og det er noget Andreas, vores tekniske chef og udvikler, ser frem til. Han siger om Gutenberg:

Personligt er jeg ret glad for den nye opdatering, som giver udviklere og bureauer flere muligheder for at integrere med editoren. I dag er WYSIWYG kompliceret at integrere med, hvor den nye vil være mere ligetil og svarer mere til den måde, vi tænker web på i 2018.

Den nye editor bliver mere fleksibel og overskuelig, end den er på nuværende tidspunkt. Det er en fordel for både udviklere og andre medarbejdere, der løbende skal opdatere og tilføje indhold til siden, fordi det kan gøres uden en viden om diverse former for koder.

Hvordan virker den nye editor?

Gutenberg er opbygget af forskellige blokke, du nemt kan tilføje, alt efter om du vil indsætte tekst, et billede, en video osv. Du kan skræddersy siden på baggrund af dine behov, ved at rykke rundt på blokkene, så de bliver vist i den rækkefølge, du ønsker. Det er mere fleksibelt og et bedre værktøj for dig, når du skal udgive indhold på din hjemmeside.

Se, hvordan det fungerer i den korte video herunder:

Editoren kommer med en række standard blokke, som du kan benytte til at udgive nyt indhold. Alligevel er der ingen begrænsninger, fordi vi som bureau kan tilpasse og lave nye blokke til dig, som dækker præcis det behov, du har.

Er din hjemmeside klar til WordPress 5.0?

Det korte svar er, at det er den højst sandsynligt ikke!

Det længere svar er, at det afhænger meget af, hvordan din hjemmeside er udviklet. for at afgøre, hvorvidt den er klar til den nye opdatering, kræver det, at vi tager et kig på din hjemmeside og ser om der er nogle komplikationer og udfordringer, der skal løses inden.

Dét, vi typisk gør, når vi skal opdatere WordPress til en nyere version, er at tage en kopi af din hjemmeside, oprette et test-webhotel og opdatere hjemmesiden på det. Din hjemmeside vil på den måde fortsat fungere som hidtil. På den måde kan vi teste opdateringen, uden at du selv eller dine kunder oplever det. Det sikrer, at det ikke går ud over din forretning, hvis der skulle opstå et problem under opdateringen.

Hvornår kommer WordPress 5.0

Der er ikke kommet en præcis dato for lanceringen endnu. Det forventes at komme i slutningen af 2018. For at gøre overgangen fra den ene version til den anden mere flydende, vil opdateringen ske gennem tre mindre opdateringer.

Vi sørger for alt, der vedrører den nye opdatering, så du ikke selv skal stå med ansvaret for, at det bliver gjort korrekt, så det ikke påvirker din side.


Udgivet af Sasja Andersen